Haber

Bursa gastronomi turizmi için önemli buluşma

BURSA (İGFA) – Binlerce yıllık tarihi, yeşille mavinin harmanlandığı doğası, zengin kültürel yapısı ve eşsiz lezzetleriyle bir gastronomi kenti olan Bursa, son dönemde bu özelliğini pekiştirmek için ataklarını sürdürüyor. Bu bağlamda Bursa’nın gastronomi turizmine ve kültür turizmine katkı sağlayan restoran ve influencer’lar büyük rol oynamaktadır.

Bu kapsamda Bursa’nın değerli restoranlarından Nev-i Çeşni, Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte değerli bir etkinliğe imza attı. Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk, Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Şefi Barış Uysal ve Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur’un da katıldığı etkinliğin en değerli konukları sosyal medya oldu. Bursa’nın tanıtımına büyük katkı sağlayan fenomenler ve gastronomi alanında önde gelen Influencer’lar.

BU YIL GASTRONOMİ FESTİVALİ DAHA KEYİFLİ OLACAK

Bu keyifli toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Daire Başkanı Abdülkerim Baştürk, geçtiğimiz yıl düzenlenen ve çok konuşulan Gastronomi Festivali’nin hazırlıklarına başladıklarını, her yıl daha başarılı bir organizasyon düzenlemeyi planladıklarını söyledi. yıl bir öncekinden daha.

Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Utku Çopur da gastronominin on dönemde geldiği noktanın değerine değinerek yeni bir kavram olarak ortaya çıkan ‘moleküler gastronomi’ kavramından bahsetti.

Gecenin sahibi Nev-i Çeşni İşletme Müdürü ve Şefi Barış Uysal da tarihin, kültürün ve yemeklerin en iyisine sahip Bursa’nın gastronomi alanında lider şehir olması gerektiğini ve bunun için birlikte çalışmanın değerine değindi. Bu.

Bursa Gastronomi Influencer’ları da düzenlenecek festival ve Bursa’nın gastronomi turizminde yapması gerekenler hakkında fikirlerini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu